logo

Isde subsidie aanvragen particulier

jan. 24, 2024

Slim gebruikmaken van investeren in een duurzamere woning? Dit kan met ISDE subsidie aanvragen voor particulieren. 

Er wordt soms gedacht dat de ISDE subsidie een maatregel is waar alleen ondernemers en zakelijke gebruikers van kunnen profiteren. Gelukkig geldt de ISDE subsidie ook voor huishoudens. Ook als particulier kunt u dus profiteren van de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) wanneer u investeert in energieoplossingen die uw woning duurzamer maken. Rijkssubsidieaanvraag.nl helpt! 


Wat is ISDE subsidie?

De ISDE subsidie is een financiële ondersteuning van de overheid om particulieren te stimuleren duurzame energiebronnen te gebruiken en zo kostbare energie te besparen. Deze subsidie is bedoeld om de overgang naar schone en efficiënte energieoplossingen te bevorderen en de CO2-uitstoot te verminderen. U kunt als particulier gebruikmaken van deze regeling voor de aankoop van bijvoorbeeld zonnepanelen, infraroodpanelen of een hybride warmtepomp. 


Investeren in duurzamer en energiezuiniger wonen? Maak de investering nog aantrekkelijker met ISDE subsidie aanvragen particulier! 

Subsidie aanvragen
  • isde subsidie aanvragen particulier

    isde subsidie aanvragen particulier

    subsidie aanvragen spouwmuurisolatie

    isde subsidie aanvragen particulier

ISDE subsidie aanvragen particulieren markt

U kunt ISDE subsidie aanvragen voor de aankoop van de volgende installaties en toepassingen:



Het aanvragen van de ISDE subsidie als particulier is een kans om duurzame energie in je huis te integreren en tegelijkertijd te profiteren van financiële voordelen. In de toekomst worden er mogelijk extra mogelijkheden toegevoegd, bijvoorbeeld ISDE subsidie Zuinige ventilatiesystemen. Het kabinet heeft hiertoe besloten. 


Zeker zijn van alle mogelijkheden tot ISDE subsidieaanvraag voor particulier? Wij verzorgen de ISDE-subsidieaanvraag voor particulieren. We kennen de meest actuele regels en mogelijkheden. Maak er gebruik van voor het grootst mogelijke voordeel voor een zo kort mogelijke terugverdientijd op uw investering. 



Welke voorwaarden zitten er aan ISDE subsidie? 

Om in aanmerking te komen voor ISDE subsidie voor huishoudens, zijn er een aantal belangrijke dingen waar u rekening mee dient te houden. De meest belangrijke is dat u, voor een ISDE subsidieaanvraag particulieren, minimaal twee maatregelen dient te laten uitvoeren. De tijd die u daarvoor heeft, is twee jaar. Het kan daarbij gaan om maatregelen, zoals het isoleren van de spouwmuur, vloer- of dakisolatie. U mag isolatie ook combineren met de aankoop en installatie van zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler. Ook aansluiting op het warmtenet kunt regelen met financiële steun van de overheid. 


Aan elke maatregel zijn specifieke eisen verbonden. Bij isolatiemaatregelen dient u bijvoorbeeld te voldoen aan een minimaal aantal m2 dat u laat isoleren. Ook dient u te kiezen voor isolatiemateriaal dat voldoen aan een minimale Rd-waarde. Spouwmuurisolatie dient een minimale isolatiewaarde van 1,1 hebben. Voor dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en buitenmuurisolatie moet de Rd-waarde minstens 3,5 zijn. 


Een andere belangrijke voorwaarde is dat u de isolatiemaatregelen of de installatie laat uitvoeren door een erkend bedrijf. Doe-het-zelvers kunnen geen ISDE subsidie voor particulieren aanvragen. Woont u in een monumentaal pand? De ISDE subsidie wordt vanaf 2024 toegankelijker voor huiseigenaren die een woning met een beschermd karakter willen verduurzamen. 


Subsidie aanvragen

Hoe vraag ik ISDE subsidie aan? 

De meest eenvoudige manier om uw ISDE subsidie aan te vragen is via rijkssubsidieaanvraag.nl. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Onze belofte: alles goed geregeld voor een snelle ISDE aanvraag voor u als particulier: 


  • Snel geregeld
  • Meteen volledig
  • Expertise
  • Nauwkeurigheid
  • Professioneel
  • Vertrouwelijkheid


Subsidie aanvragen

ISDE subsidie 2024

Vanaf 1 januari 2024 is er 600 miljoen euro beschikbaar voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE).


Huiseigenaren en bedrijven delen dit bedrag op basis van binnenkomst van aanvraag. Particulieren kunnen deze subsidie aanvragen voor het verduurzamen van hun woning of gebouw, inclusief isolatiemaatregelen en warmtepompen. De ISDE-regeling is vanaf 2024 ook toegankelijker gemaakt voor monumentale woningen. Het gebruik van milieuvriendelijke biobased isolatiematerialen wordt extra gesubsidieerd. Een andere aanpassing is de ISDE-voorwaarden is, dat vanaf 2024 warmtepompen minimaal energielabel A++ dient te hebben om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie. Uitzonderingen hierop zijn warmtepompboilers en warmtepompen met een thermisch vermogen van 71 kW of hoger.


De ISDE subsidie biedt mooie mogelijkheden om uw woning met minder investeringskosten te verduurzamen. Het is een kans die u niet kunt laten liggen om geld te besparen. Zowel op de investeringskosten, als op gebied van geld dat u bespaart op de energiekosten. 


We begrijpen gelijktijdig dat ISDE subsidie aanvragen voor particulieren ingewikkeld kan zijn. Maak daarom gebruik van de mogelijkheid om samen te werken met een gespecialiseerde partner. Wij helpen u graag, goed en betrouwbaar. 


Subsidie aanvragen
  • subsidie aanvragen spouwmuurisolatie

    isde subsidie aanvragen particulier

    subsidie aanvragen spouwmuurisolatie

    isde subsidie aanvragen particulier

Zo regelt u stressvrij uw ISDE subsidieaanvraag particulieren

Bij Rijkssubsidieaanvraag.nl zijn we er voor particulieren die het aanvragen van ISDE subsidie snel en ongecompliceerd willen laten verlopen. We bieden maatwerkadvies en gedurende elke fase van het subsidieaanvraagtraject. Onze subsidie-experts zijn uitstekend op de hoogte van de mogelijkheden waar u gebruik van kunt maken. Wij begeleiden u door het invullen van de vereiste formulieren en zorgen ervoor dat uw aanvraag direct voldoet aan alle gestelde eisen. Met als doel om alle kansen te benutten die u heeft op het verkrijgen van subsidie. Het stappenproces bestaat uit een adviesgesprek, begeleiding bij aanvraag, controle of de aanvraag juist en volledig is en een follow-up waarbij we ook contact leggen met de subsidieverstrekker. 


Subsidie aanvragen

Deel deze blog

SVOH
door Rini Petersen 29 mrt., 2024
SVOH. Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen. Subsidie voor het verduurzamen van huurwoningen voor verhuurders. Elke maand helpen we een groot aantal verhuurders om hun subsidiemogelijkheden veilig te stellen. Betalen doe je pas achteraf. Als er geen resultaat is, zijn er ook geen kosten aan verbonden.
Waar subsidie aanvragen rijksoverheid
door Rini Petersen 23 feb., 2024
Waar subsidie aanvragen Rijksoverheid? Uw wilt uw woning gaan verduurzamen en gebruikmaken van subsidies voor (ISDE)? De juiste hulp bij het aanvragen van duurzaamheidssubsidie levert u flink wat op. Met onze begeleiding haalt u het maximale uit de ISDE-subsidieregeling.
Subsidie aanvragen voor verduurzaming woning
door Rini Petersen 24 jan., 2024
Subsidie aanvragen voor verduurzaming woning: wat u weten moet over de mogelijkheden van ISDE-subsidieaanvraag voor het verduurzamen van uw huis. Krijg ik subsidie wanneer ik mijn pand wil gaan verduurzamen? Wij helpen u helder en snel op weg wanneer u met hulp van subsidievergoeding wilt investeren in bijvoorbeeld isolatie, een hybride warmtepomp of zonneboiler.
Share by: