logo

SVOH

mrt. 29, 2024

SVOH: Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen

Subsidie voor het verduurzamen van huurwoningen voor verhuurders

Als u een verhuurder bent en overweegt om duurzaamheidsverbeteringen aan uw huurwoningen door te voeren, is het de moeite waard om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen, afgekort als SVOH. Deze regeling biedt financiële ondersteuning voor initiatieven die gericht zijn op het verhogen van de energie-efficiëntie in bestaande huurwoningen. Het is een uitstekende kans om uw eigendommen te upgraden met maatregelen die niet alleen bijdragen aan een beter milieu, maar ook de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van uw woningen kunnen verhogen.

Hulp bij een SVOH-aanvraag

Op www.rijkssubsidieaanvraag.nl staan we klaar om verhuurders van particulieren woningen te ondersteunen bij iedere fase van het aanvragen van SVOH-subsidies. Ons team van deskundigen bezit een diepgaande kennis van diverse subsidieregelingen en kan je van gedegen advies voorzien over de opties die je hebt. We leiden aanvragers door het proces van het invullen van alle noodzakelijke documenten en zorgen ervoor dat de aanvraag aan alle criteria voldoet. Onze missie is om kansen op het verkrijgen van subsidies te vergroten en het aanvraagproces zo soepel en zorgeloos mogelijk voor je te maken.


Subsidie aanvragen
  • isde subsidie aanvragen particulier

    isde subsidie aanvragen particulier

    Waar subsidie aanvragen rijksoverheid

    isde subsidie aanvragen particulier

Advies over SVOH

We duiken in elke specifieke situatie voor een goed advies over de mogelijkheden van de SVOH, zodat de mogelijkheden perfect aansluiten bij de duurzaamheidswensen, de woning en de mogelijkheden.

Ondersteuning bij planning

Door zorgvuldig te plannen, kun je niet alleen geld besparen, maar ook voldoen aan alle noodzakelijke voorwaarden. En dat – met de inzet van Rijkssubsidieaanvraag - met een stuk minder moeite.

Zorgvuldige controle

Subsidietrajecten kunnen onoverzichtelijk zijn. Een foutje is dan al snel gemaakt, of een mogelijkheid over het hoofd gezien. Voordat we de aanvraag indienen, doorlopen we deze daarom grondig. Dit helpt ons fouten te voorkomen en verhoogt de kans op goedkeuring zonder onnodige vertragingen.

Subsidie aanvragen

Proactieve opvolging

Na het indienen van de SVOH-aanvraag houden we de voortgang in de gaten en onderhouden we het contact met de instantie die de subsidies verstrekt. Voor elke vraag of elk probleem kun je op onze ondersteuning rekenen. Bijvoorbeeld voor subsidies voor:


  • Isolatie: dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, glas-raamisolatie
  • Warmtepomp
  • Zonneboiler
  • Elektrische kookvoorziening
  • Infraroodpanelen
  • Aansluiting warmtenet
  • Zonnepanelen
  • Thuisbatterij


Subsidie aanvragen

Veelgestelde vragen SVOH

  • Ik huur een woning, kan ik SVOH aanvragen?

    Nee, alleen verhuurders van een woning kunnen SVOH aanvragen. Dit kan voor één of meerdere woningen, woningbouwcorporaties vallen erbuiten. 

  • Wat zijn de SVOH -eisen?

    • Bent u verhuurder en wilt u de woningen gaan verduurzamen met subsidie? Dit kan via de SVOH. Om als verhuurder van een of meerdere woningen voor de SVOH-subsidie in aanmerking te komen zijn er wel voorwaarden om aan te voldoen: 
    • Subsidie geldt niet voor nieuwbouw. Het moet een bestaande woning zijn. 
    • De locatie van de huurwoning moet officieel zijn vastgelegd in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en aangemerkt zijn met een woonbestemming, standplaats of ligplaats.
    • De aanpassingen moeten betrekking hebben op een woning die al wordt verhuurd voordat de werkzaamheden beginnen.
    • De regeling geldt voor aanpassingen van na 1 april 2023.
    • De eigenaar of huurder mag niet zelf verbouwen of aanpassingen aanbrengen. De SVOH geldt alleen bij realisatie van verduurzaming een erkend bouw- of installatiebedrijf.
    • Voor de werkzaamheden of aanpassingen waarvoor de SVOH-subsidie wordt aangevraagd, mag geen andere financiële ondersteuning zijn aangevraagd of ontvangen.
  • Wat zijn de SVOH-voorwaarden?

    De SVOH-subsidie is bestemd voor:


    Maatregelen die bijdragen aan energiebesparing.


    Onderhoudswerkzaamheden, op voorwaarde dat deze gepaard gaan met ten minste één energiebesparende ingreep.


    Het verkrijgen van energieadvies, maar alleen wanneer dit gekoppeld is aan de uitvoering van een maatregel.


    Om voor de SVOH-subsidie in aanmerking te komen, is het noodzakelijk dat u ten minste één actie onderneemt die de energie-efficiëntie van de woning verbetert. Indien u aanspraak wilt maken op subsidie voor een onderhoudsmaatregel kunt u geen aanspraak maken op SVOH. U in totaal minstens twee verschillende maatregelen laat doorvoeren.


Subsidie aanvragen

Hoeveel SVOH-subsidie kun je maximaal krijgen?

Voor elke huurwoning kunt u een subsidie ontvangen tot een maximum van € 6.000. Het totale maximale subsidiebedrag dat aan u kan worden toegekend, bedraagt € 400.000.


Indien uw subsidieaanvraag € 125.000 of meer bedraagt, is het noodzakelijk dat u uw aanvraag indient voordat u begint met de werkzaamheden.

Als uw aanvraag minder dan € 125.000 betreft, dient u de werkzaamheden eerst volledig af te ronden alvorens u uw aanvraag voor subsidie indient.

Welke kosten rekenen jullie voor hulp bij subsidieaanvragen?

Elke maand helpen we een groot aantal verhuurders om hun subsidiemogelijkheden veilig te stellen. Voor een vast tarief vanaf 80 euro nemen wij de volledige aanvraag uit handen, waarbij we alles in het werk stellen om de kans op een succesvolle goedkeuring zo groot mogelijk te maken. Profiteer van onze gratis subsidiecheck en kom direct te weten op hoeveel subsidie je mogelijk aanspraak maakt, zodat je ook als verhuurder van woningen met duurzaamheidsdoelen geen enkele kans onbenut laat.



Subsidie aanvragen

Deel deze blog

Waar subsidie aanvragen rijksoverheid
door Rini Petersen 23 feb., 2024
Waar subsidie aanvragen Rijksoverheid? Uw wilt uw woning gaan verduurzamen en gebruikmaken van subsidies voor (ISDE)? De juiste hulp bij het aanvragen van duurzaamheidssubsidie levert u flink wat op. Met onze begeleiding haalt u het maximale uit de ISDE-subsidieregeling.
Subsidie aanvragen voor verduurzaming woning
door Rini Petersen 24 jan., 2024
Subsidie aanvragen voor verduurzaming woning: wat u weten moet over de mogelijkheden van ISDE-subsidieaanvraag voor het verduurzamen van uw huis. Krijg ik subsidie wanneer ik mijn pand wil gaan verduurzamen? Wij helpen u helder en snel op weg wanneer u met hulp van subsidievergoeding wilt investeren in bijvoorbeeld isolatie, een hybride warmtepomp of zonneboiler.
Isde subsidie aanvragen particulier
door Rini Petersen 24 jan., 2024
ISDE subsidie aanvragen particulieren. Isoleren? Zonnepanelen, een warmtepomp of zonneboiler kopen met subsidie? Maak slim gebruik van investeren in verduurzaming. De ISDE subsidie is een financiële ondersteuning van de overheid om particulieren te stimuleren duurzame energiebronnen te gebruiken en zo kostbare energie te besparen.
Share by: